Côte du Boeuf-test

Côte du Boeuf-test

Cote du Boeuf

Henrik Jensen
Bøffernes konge
Prep Time 15 mins
Cook Time 40 mins
Total Time 55 mins
Ret Hovedret
Servings 2 personer

Equipment

  • Stegepande
  • Ovn
  • Sous Vide

Ingredients
  

  • 1 stk Côte du Boeuf (750g - 1000g)
  • 100 g Smør
  • 5-6 stk Fed Hvidløg
  • 5 kviste Rosmarin eller Timian
  • Flagesalt
  • Peber Friskkværnet naturligvis

Instructions
 

  • Côte du Boeuf

Notes

  1. Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur - Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
  2. Varm din bedste (og største) pande godt op ( den skal ryge )
  3. Giv panden lidt olie - Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
  4. Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
  5. Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
  6. Giv endnu en omgang salt og peber
  7. Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør (rigeligt smør), hvidløg og timiankviste/rosmarin
Søgeord Bearnaise, Cote du Boeuf, Højreb, Pomfritter

Côte du Boeuf
(bøffen, SKAL kunne stå på siden, før det er en Côte du Boeuf)

Ingredienser

1 stk. velvoksen Côte du Boeuf (750g – 1000g)
Smør
5-6 fed hvidløg
5 kviste timian el. rosmarin
Salt – i mit tilfælde flagesalt
Peber – friskkværnet naturligvis

Sådan gør du

  1. Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur – Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
  2. Varm din bedste (og største) pande godt op ( den skal ryge )
  3. Giv panden lidt olie – Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
  4. Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
  5. Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
  6. Giv endnu en omgang salt og peber
  7. Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør (rigeligt smør), hvidløg og timiankviste/rosmarin

Du kan nu vælge 1 af 2 veje
Lade din Côte du Boeuf stege stille og roligt færdig på 1/3 varme på panden
Eller smide panden i en 120 grader varm ovn – begge dele bør tage 30-40 min.
– som altid går jeg efter en centrum temperatur på 55 grader

Lad bøffen hvile ca. 15 min. før tranchering – som naturligvis gøres ved bordet

Giv dyret en sidste omgang salt

Leave a Reply

Vurdering af opskrift