Gulerodsboller (Solsikkekerner – Birkes)

Gulerodsboller (Solsikkekerner – Birkes)

Gulerodsboller (Solsikkekerner – Birkes)

10 g Gær
0.5 dl. Vand
2 dl. Letmælk / sødmælk / Kærnemælk
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
3 spsk. Olie (ikke oliven)
600 gram Hvedemel
1 stk. Æg
0.5 tsk. Bagepulver (kan undlades)
1.5 dl. Solsikkekerner /græskarkerner
200 gram Gulerødder

Pensling:
1 stk. Æg

  1. Rør gæren ud i det varme vand, og tilsæt mælk, olie, salt, sukker, æg og bagepulver og rør godt.
  2. Tilsæt så det fint revne gulerod og solsikkekernerne og rør igen.
  3. Tilsæt så melet lidt af gangen, og rør igen.
  4. Dejen puttes i en skål og filmes. Den sættes i køleskabet i 12 timer
  5. Dejen rulles ud i en pølse og deles i ca 10-12 stk (ca 120g stykket) og rul dem til boller.
  6. De sættes på bage pladen og hæves ca. 15/20 min. Mens ovnen varmes op.
    Pensel bollerne med æg eller mælk.
  7. Bages i ca.12 min ved 200 grader varmluft.Jeg bruger over + undervarme og bager på bagesten, for at få en god bund

Leave a Reply