Koldskål Cheesecake

Koldskål Cheesecake

Koldskål, serveret som cheesecake (Timm Vladimir)
Antal personer: 6

Tid: 3-4 timer (køling)

125 g kammerjunkere
75 g smeltet smør

200 g mascarpone eller flødeost
Saften af en ½ citron
30 gram flormelis

Koldskål:
50 g rørsukker
40 g glukosesirup
1 dl mælk
1/2 stang vanilje
4 dl kærnemælk
½ øko citron skal fintrevet
4 blade husblas

  1. Blend kammerjunkerne til rasp.
    Smelt smørret og tilsæt kammerjunker-raspen.
    Fordel blandingen i en springform, pres den godt sammen.
  2. Kog sukker, glukose og mælk op til sukker og glukose er smeltet.
    Flæk vaniljestang, skrab kornene ud og tilsæt begge dele til mælken.
    Hæld kærnemælken i en skål og pisk den kogende mælk ned i.
    Kom fintrevet citronskal i og rør grundigt.
    Udblød husblassen i kold vand i 5-10 minutter. Vrid den og tilsæt de 4 blade husblas og køl koldskåls-massen ned.
  3. Flødeosten røres med citronsaften og flormelisen, for sig selv
  4. Når massen er kølet lidt af, røres den med flødeosten, til en ensartet masse og hældes ud på kammerjunke-bunden. Glat ud og sæt på køl i min 2 timer, eller på frys i 30 minutter.

    OBS: Jeg har gode erfaringer med at den bliver meget bedre, af at stå natten over i køleskabet)

Server med friske bær på toppen – Den kan pyntes på mange måder

Leave a Reply