Ovnbagt torsk med stegte kartofler og urtedressing

Ovnbagt torsk med stegte kartofler og urtedressing

Ovnbagt torsk med stegte kartofler
og urtedressing

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter.
Antal personer: 4

4 torskefileter (i alt ca. 450 g, evt. fra frost)
1 pakke bacon (140 g)
400 g blommetomater
1 rødløg
2 spsk balsamico-eddike
salt og friskkværnet peber
12 friske basilikumblade
olie eller smør til ovnfadet

Ovnstegte kartofler:
650 g kartofler
2 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber

Urtedressing:
3 dl græsk yoghurt 10 %
2 spsk friske, hakkede basilikumblade
2 spsk hakket, bredbladet persille
saften fra 1 limefrugt
salt og friskkværnet peber

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne godt, de skal ikke skrælles. Skær dem i små tern, og vend dem med olie, salt og peber. Bred kartoflerne ud på en bageplade med bagepapir, og steg dem møre i ovnen ca. 30 minutter. Vend rundt i dem undervejs.
  3. Ovnbagt torsk: Smør et ovnfad eller en lille bradepande med olie eller smør. Læg torskefileterne i fadet. Klip hver baconskive i 4 stykker, og fordel dem i fadet. Halver tomaterne. Pil rødløget, og skær det i papirtynde ringe. Fordel tomater og rødløg i fadet. Dryp balsamico- eddike over retten, og krydr med salt og peber. Sæt fadet ind i ovnen til kartoflerne, og bag fisken i 12-15 minutter.
  4. Urtedressing: Rør yoghurt, basilikum, persille og limesaft sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
  5. Tag fiskeretten ud af ovnen, og drys med frisk basilikum. Server straks med de stegte kartofler og urte-dressingen

Tip: Retten kan laves med anden fisk end torsk. I supermarkedets frysedisk findes mange forskellige og gode typer fisk ( eller brug din lokale fiskemand ) – prøv en anden gang at bruge for eksempel rødfisk eller havtaske.

Leave a Reply