Sprøde pomfritter i ovn – Med garanti

Sprøde pomfritter i ovn – Med garanti

Sprøde pomfritter / pommes frites i ovn – Med garanti

  1. Start med at skrælle alle kartoflerne, og skær dem dernæst ud til store flotte pommes frites
  2. Skyl alle fritterne i en skål med vand til det værste stivelse er væk (1-2 minutter)
  3. Kog fritterne i vand med ½ dl eddike i 10-12 minutter alt efter størrelse. Kartoflerne skal stadig være ret faste ( INGEN SALT )
  4. Hæld vandet fra og sæt på køl i mindst en halv time, gerne 1-2 timer.
  5. Hæld fritterne i en frysepose og tilsæt ½-1 dl olie og bland grundigt sammen, så alle fritterne får olie på sig ( INGEN SALT )
  6. Læg dine fritter på en plade med bagepapir, og sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 75 minutter.
  7. Når der er gået ca. 35 minutter, kan du tage fritterne ud, og vende dem alle sammen, for at få en ens stegeflade på alle fritterne
  8. Dine fritter er færdige, når de er ved at have fået en pæn brun farve – men pas på du ikke giver dem for meget, da du eller sidder tilbage med en meget sprød chip.

Hæld godt med salt på, og servér en god dip eller hjemmelavet bearnaise sauce til

 

Leave a Reply