Go Back

Cote du Boeuf

Henrik Jensen
Bøffernes konge
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes
Ret Hovedret
Servings 2 personer

Equipment

  • Stegepande
  • Ovn
  • Sous Vide

Ingredients
  

  • 1 stk Côte du Boeuf (750g - 1000g)
  • 100 g Smør
  • 5-6 stk Fed Hvidløg
  • 5 kviste Rosmarin eller Timian
  • Flagesalt
  • Peber Friskkværnet naturligvis

Instructions
 

  • Côte du Boeuf

Notes

  1. Tag bøffen ud af køleskabet ca. 1 time før stegning, dvs. 2 timer før servering, og stil den utildækket så den opnår rumtemperatur - Giv bøffen en generøs omgang salt og friskkværnet peber
  2. Varm din bedste (og største) pande godt op ( den skal ryge )
  3. Giv panden lidt olie - Efter nogle sekunder bør olien være varm og du kan stille din bøf på panden
  4. Sørg for at give bøffens kant en god stegeskorpe hele vejen rundt
  5. Giv hver af bøffens sider 1-2 minutter
  6. Giv endnu en omgang salt og peber
  7. Skru ned for panden og tilsæt en stor klat kold smør (rigeligt smør), hvidløg og timiankviste/rosmarin
Søgeord Bearnaise, Cote du Boeuf, Højreb, Pomfritter